kijk onze peuter
kijk onze bruiloft
Kijk Onze Baby BE Kijk Onze Baby NL

Bewaarservice

Terug naar de vorige pagina

Een leuk document voor later

Bij KijkOnzePeuter heb je de mogelijkheid om je site in zijn geheel te downloaden. Vervolgens kun je je website op je eigen computer opslaan of hem op CD-rom branden. Zo kun je ook jaren later je website weer eens bekijken. Het downloaden van je site kan op ieder gewenst moment en is geheel gratis. Voorwaarde is wel dat je voor je babysite een Plus of Plus Domein abonnement hebt.

Hoe gaat het downloaden van mijn babysite in zijn werk?

Je site wordt gedownload in de vorm van een zipbestand. Om je site op te halen klik je na het inloggen op de link "Backup" en vervolgens op de button "Maak zipbestand". Als het bestand klaar staat op omgehaald te worden verschijnt vervolgens de button "download babysite". Klik hier op en het downloaden gaat beginnen.

Wat is een zipbestand?

Een zipbestand bestaat meestal uit een verzameling van allerlei verschillende bestanden. Het is eenvoudiger om een verzameling bestanden als zipbestand over het internet te sturen, dan om de gehele verzameling als losse bestanden te versturen. Bovendien is het zipbestand meestal kleiner dan alle losse bestanden bij elkaar.

Uitpakken met Winzip

Wanneer je een zipbestand hebt gedownload is het wel nodig om dit zipbestand uit te pakken met een programma als Winzip. Wanneer je vaker software en dergelijke hebt gedownload heb je dit programma waarschijnlijk al op je computer staan. Heb je dit programma nog niet, dan kun je het hier downloaden.

Kleine handleiding Winzip

Dubbelklik na het downloaden van het zipbestand op het zipbestand om Winzip te starten. Een andere manier is om eerst Winzip op te starten en vervolgens op "openen" te klikken en vervolgens het zipbestand te selecteren.
Klik nu op "extract" in het menu. Er verschijnt een popup schermpje. Selecteer hier de map waarin je de babysite wilt bewaren en klik vervolgens op de button "extract". De babysite wordt nu in de geselecteerde map opgeslagen.
Je kunt de site nu opstarten door op een van de .htm bestanden te klikken.
Let er verder op dat de directory structuur zoals deze nu ontstaan is behouden blijft (je kunt wel de gehele map verplaatsen maar de bestanden in de submappen moeten in deze submappen blijven staan).

© 2005 Tabelle   -  Colofon - Algemene voorwaarden - Links